regnAtt bibehålla en säker arbetsmiljö är ett rättsligt krav i de flesta länder i världen. Det är därför viktigt att se till att varje person som använder en viss arbetsplats skyddas från alla rimliga risker. Halkningar och fall på osäkra golv är en mycket vanlig orsak till skada och kan orsaka mer eller mindre allvarliga skador, från blåmärken till brutna ben och hjärnskakning. Dessa typer av arbetsskador är dock mycket lätta att förhindra. När säkra, halkfria golv används så kan arbetstagare utöva sin verksamhet i arbetsmiljön trygga i vetskapen om att de inte kommer att falla omkull och skada sig själva.

Säkerhetsgolv av plast är perfekt för arbetsplatsen.

Många halkfria golv är tillverkade av plast. Säkerhetsgolv av plast finns i en mängd olika utföranden, från strukturerat golv som ger extra grepp till eleganta halksäkra golv av imiterat trä. Denna variation innebär att det är mycket enkelt att hitta ett perfekt säkerhetsgolv av plast till din arbetsplats. Strukturerade golv med plast galler är till exempel idealiska för våtutrymmen eller till kanten av pooler, där både anställda och kunder behöver skyddas helt från att glida över. Det är lätt att hitta lyxiga säkerhetsgolv i perfekt färg till din arbetsplats, vilket gör så att golvet även ser underbart ut.

Säkerhetsgolv av plast har många positiva egenskaper.

Förutom att hindra fall och halka så har plastgolv på arbetsplatsen ett antal andra fördelaktiga egenskaper. Till exempel så är ett säkerhetsgolv av plast mycket lätt att rengöra, vilket minskar hälso- och säkerhetsriskerna som orsakas av bakterier, damm och smuts. Det är också möjligt att köpa säkerhetsgolv av plast som har antibakteriella medel inbyggda i ytan som agerar för att hindra bakterier från att växa på arbetsplatsgolvet. Denna typ av säkerhetsgolv är särskilt bra för arbetsplatser där livsmedel bereds, som kök, matsalar och kaféer. Säkerhetsgolv av plast som minskar buller finns också tillgängligt. Det finns också säkerhetsgolv som ger extra isolering till din arbetsplats. Det är alltså lätt att hitta säkerhetsgolv av plast som förbättrar din arbetsmiljö på mer än ett sätt.

Altro tillverkar säkerhetsgolv av plast

Altro har en specialbyggd lösning på sina halkskydd av plast. Denna lösning gör att golven är mer slitstarka och behåller sin halkfria funktion längre. För att underlätta städning av golven så är de specialbehandlade med ett ämne som gör att de går extra lätt att städa. Det räcker ofta med att bara spola vatten på golvet. Golven innehåller även ett ämne som dödar svamp.

17 Apr 2013