Nu tänkte jag slå ett slag för catering för dig som privatperson.

Att företag anlitar catering till större sammankomster av olika slag – det är ju fullt förståeligt och ofta kanske det inte ens finns något alternativ. Man kanske har en större konferens eller annan typ av event i företagets egna lokaler, en bolagsstämma eller produktlansering och vill bjuda sina gäster på något ätbart och drickbart.

När privatpersoner anordnar större fester som typ vid bröllop, jämna födelsedagar, studenten och andra liknande händelser – då är det också ganska naturligt att använda sig av catering. Det är helt enkelt svårt att hinna med att fixa ätbart och drickbart till många gäster i sådana sammanhang – speciellt om man vill försöka hinna med att njuta lite av tillställningen själv och slippa stressa sönder sig.

Men jag har kommit på att även i lite mindre sammanhang kan det ibland lite då och då vara riktigt trevligt att anlita catering som alternativ till att själv laga maten.

Vi har t.ex. nu i flera jular i följd – använt oss av catering –bl.a. mycket för att hustrun – som tidigare dragit största lasset då det gäller att laga all julmaten – ska få känna på att kunna koppla av helt från den biten och få uppleva högtiden ur ett helt annat perspektiv – vilket hon verkligen uppskattat. Även om hon är duktig på att laga mat så måste vi alla i familjen erkänna – att den cateringmat vi fått ligger på en annan nivå – vilket den också borde göra eftersom den är tillagad av proffs som inte gör annat på dagarna.

De flesta tror då att det blir väldigt dyrt dvs. mycket dyrare att anlita catering än att inhandla motsvarande ingredienser och tillaga maten själv – men faktum är – att det behöver det faktiskt inte bli. För att kunna tillaga motsvarande rätter så behöver man inhandla en mängd olika ingredienser och kostnaden rinner då snabbt iväg.

Och som sagt – själva smakupplevelsen ligger på en helt anna nivå – och ibland kan det vara trevligt att unna sig det – även om det skulle innebär en viss merkostnad och då får man ju inte glömma den tid man sparar in på att inte behöva varken inhandla eller tillaga maten.

Det finns många duktiga firmor som jobbar med catering i stockholm men den som jag vill framhålla lite extra nu är Säbb & Blomqvist Catering. Vi har använt oss av dem nu i flera år både till 2 studentfester, några mingelträffar och som sagt 4-5 jular i rad och är så otroligt nöjda med dem på alla sätt. Det känns verkligen som att de älskar det de håller på med och att det smittar av sig till allt de gör. Deras bemötande är supertrevligt, man känner sig så extra väl omhändertagen, maten är supergod (att det kan vara så stor skillnad på sill och sill.

En annan duktig catering firma är Active Catering i Nacka (vid Danvikstullsbron) – de har också ett trevligt bemötande, utsökt catering mat och bra leveranser.

Båda dessa catering företag har olika årstidsmenyer som t.ex. studentbuffé, midsommar, kräftskiva, oktoberfest, halloween, Mårten gås, julbord osv. och Säbb & Blomqvist har tom vackra PDF-er för resp. årstidsmeny och även andra teman – i dem kan man hämta mycket spännande inspiration.

24 Nov 2014