SommardäckDet kostar en slant att serva sin bil och det är klart att det finns saker som man kanske bryr sig mindre om som att byta ut inredning eller ta hand om varje liten repa som uppstår. Däcken kan man inte snåla med, för när man kör på riktigt usla däck så kan det leda till skador på hjul och styrservo, så här måste man se till att man kör med god kvalitet. Visst kan man finna begagnade däck som är som nya, men många gånger så kan man få problem med begagnat och då är det bättre att köpa däck online till fördelaktiga priser hos däckbutiker som till exempel Nordendäck.se.

Problem med begagnat

Sommardäck och vinterdäck slits på olika vis och detta kan man inte alltid mäta med ögat för en uppskattning. Man kan heller inte se hur pass fuktigt gummit i däcken fortfarande är och det här är väldigt viktigt. Även om mönsterdjupet fortfarande är okej så kan det nämligen leda till fara om man kör med gummi som redan håller på att spricka. Det här ska man tänka på då en säljare säger att däcken har stått på lager ända sedan de köptes och därmed är som nya. Har de stått i fel temperatur så kan de mycket väl ha förlorat kvalitet och inte alls vara ett bra köp.

Andra problem som kan uppstå är:

  • Långa avstånd mellan köpare och säljare

  • Däcken är inte de som visas på bild

  • Man råkar ut för stulet gods

  • Det finns dolda skador

Handla nytt på rea

Om man vill spara på däckköpet så är det bättre att handla däck på nätet på rea. Bra däckbutiker kör då och då med kampanjer. För det mesta så kan man klicka sig in på den kategori av däck som man är intresserad av och se vad som säljs billigare just nu. På så vis så kan man till exempel få vinterdäck rea priser som gör att man köper kvalitetsmärken riktigt billigt.

 

29 Mar 2014