TrehjulingEn trehjulig cykel har många fördelar jämfört med en vanlig cykel om det är ett transportmedel med bra lastmöjligheter som man är ute efter. Den är ju betydligt stabilare i och med att den har tre hjul. Vanligt är att det finns en stor korg bak mellan de bägge bakhjulen och en lite mindre korg fram på styret. Denna typ av cykel är perfekt för äldre personer, rörelsehindrade, för handikappade eller för personer som bara vill ha ett miljövänligt alternativ till bilen. Många av dessa cyklar finns även med eldrift vilket gör det ännu lättare att transportera sig själv och sin last.

En annan typ av cykel med bra lastmöjligheter är lastcykeln eller cargo bike som den brukar kallas på engelska. Denna typ av cykel är ju gjord för att kunna ta mycket last så ibland är den kanske inte det bästa alternativet om det främst är ett fordon för transport men med möjlighet att lasta på som man är ute efter. Ska man välja en lastcykel så bör det primära behovet vara att man just är ute efter ett fordon för att kunna lasta mycket. Cargo bikes används ofta av transportföretag och har blivit en allt vanligare syn bland de transportföretag som använder sig av cykelbud.

Så vilken typ av cykel som du bör välja handlar alltså om vilket ditt primära behov är. Ska du ha cykeln för att frakta saker så bör du kanske välja en lastcykel. Om det däremot är en stabil cykel med bra lastmöjligheter vid behov som du är ute efter så är nog en vanlig trehjulig cykel det bästa valet.

16 May 2014