AffiliateTänkte ta denna chans att berätta om hur jag tjänar pengar som affiliate, det var lite segt till en början men nu rullar det inte ett antal tusenlappar varje månad, och allt genom internetmarknadsföring… För er som inte vet vad affiliatemarknadsföring är kan jag berätta att det finns en rad olika program som du kan anmäla dig hos, sedan kan du marknadsföra deras produkter på din hemsida eller blogg. Du får provision antingen per klick eller per försäljning. Själv föredrar jag att få betalt på provisionsbasis, då det blir större summor direkt – och det känns bättre att veta att ens arbete faktiskt har gett resultat.

Hur som helst, det gäller att hitta bra produkter att marknadsföra, produkter som i princip säljer sig själva, då får man enkelt in mycket slantar! Själv säljer jag till exempel ett faktureringsprogram på nätet, för varje försäljning brukar jag få ut runt 200 kronor i provision… kommer inte avslöja hur mycket sales jag har i månaden, men det rör sig inte om en enda försäljning, så mycket kan jag säga…

Ja, om man hittar bra produkter är det sedan bra att göra marknadsföring för dem. Jag brukar starta med att starta en separat sida för den produkten jag vill marknadsföra, sedan får jag trafik till den genom att skriva till exempel på Facebook, samt genom att blogga och så.

I slutändan gör det att jag kan räkna med en fin extrainkomst genom mina affiliatesidor, kanske inget jag blir stormrik på men fina pengar blir det ändå!

5 Oct 2012