PresentDet är svårt att handla presenter till ens personal, men det är nästan ett måste om man vill behålla harmonin i ens företag. Här följer några konkreta tips som kan hjälpa dig köpa presenter till dina anställda:

  • Våga sticka ut

Det finns miljoner tråkiga presenter som ingen kommer uppskatta. Men det finns enkla metoder som gör dessa roligare. Ta till exempel en vanlig chokladask. Varför inte beställa samma chokladask fast med individuellt tryck? Mycket roligare, sticker ut från mängden och inte speciellt mycket dyrare!

  • Handla gåvokort

Gåvokort företag är en typ av presentkort som du gott kan ge bort till dina anställda. Detta låter mottagaren att själv välja bland en rad olika presenter, presenten skickas sedan hem till hans eller hennes dörr. Gåvokort kan beställas i en rad olika utföranden och även här kan du vara kreativ och beställa med individuellt tryck eller företagets logga på gåvokortet!

  • Kom ihåg skattereglerna

När du handlar presenten, glöm inte bort att Skatteverket har bestämt gränsvärden för skattefria gåvor till anställda. Handlar det om en jubileumsgåva är gränsen 1350 kronor inklusive moms, rör det sig om en julgåva är gränsen 450 kronor inklusive moms. Ja, inklusive moms – som företagare är man ju ofta van att få offerter, priser och dylikt exklusive moms, så gör inte misstaget att beställa ett antal julgåvor för 450 + moms, för då går du över den tillåtna gränsen för skattefria gåvor.

  • Beställ online

Om det rör sig om en födelsedagspresent kanske du kan gå ner till det lokala köpcentret och hitta något bra inom någon timme, men är det julrusch vill du helst undvika att besöka fullproppade butiker. Och även om det inte är julrusch är det bekvämare att klicka in beställningen online. Det är helt enkelt snabbare och smidigare att beställa på nätet (ofta är det billigare också).

28 Sep 2013