kladerInternets utveckling har lett till att märkeskläder blivit mycket mer tillgängliga – på nätet kan man köpa kläder till klart lägre priser än vad man ofta ser i butikerna. Anledningarna är många, från kostnadseffektivare logistiklösningar till mindre personalkostnader till lägre uppstartskostnader, men faktum är att många nätbutiker klarar av att erbjuda märkeskläder till bättre priser än traditionella klädaffärer.

Priset är alltså en stor fördel med att handla på nätet. En annan stor fördel är utbudet. Oavsett vilket märke du söker hittar du det garanterat på nätet. Oavsett vilken storlek du söker kommer du kunna hitta den på nätet. Du slipper känna besvikelsen då du hittar ett riktigt snyggt plagg som dock inte finns i rätt storlek – det är bara att beställa den storlek som du önskar och få den hemlevererad.

Du sparar också tid på att handla på nätet. Att ta sig till en butik tar tid och du har inga som helst garantier att du kommer hitta det du letar efter. Hur många gånger har man inte gått och handlat för att komma hem tomhänt och besviken? Genom att handla online slipper du detta.

Men det finns självklart en rad nackdelar också. Du kan inte prov plagget innan du köper det. Storleken på plagg varierar beroende på märke också, vilket gör att du inte kan känna dig helt säker på att plagget kommer passa just dig.

En annan nackdel är risken att råka ut för bedrägerier och förfalskningar. Eftersom det är en så pass stor marknad och det finns mycket pengar att tjäna dyker även en rad lurendrejare och falskmyntare upp. Det går inte att handla av första bästa affär, eftersom du då inte vet om tröjan du får verkligen är en Calvin Klein eller inte, och eftersom dessa ljusskygga handlare ofta befinner sig i länder långt bort kan du glömma konsumentskydd och pengarna tillbaka...

För att undvika risken för bedrägerier och förfalskningar rekommenderar vi att du handlar av stora etablerade näthandlare, till exempel Asos. Klicka här för rabattkod Asos för att handla ännu billigare!

21 Aug 2013