BingoFör en tid sedan var det en kompis till mig som frågade: - Har du testat bingo på nätet? Nej, svarade jag, och undrade om han mådde bra, om allt var okej, om han inte råkat åldras 50 bast på några dagar, för jag kopplade ju ihop bingo med pensionärer som darrhänt duttar i sina spelbrickor på något kafé som sett sina bästa dagar för sisådär 35 år sedan. Han var dock obeveklig: - Lägg ner dina fördomar, bingo på internet är faktiskt grymt skoj och socialt, våga testa!

Så för ett par kvällar sedan satt jag hemma och hade tråkigt, inget bra på TV:n, ingen ork att göra något utanför hemmet... och då kom jag plötsligt ihåg min kompis tips. Jag gick in på www.internet-bingo.se och hittade snabbt en bingosajt där man kunde testa gratis, alltså utan att satsa riktiga pengar. Och döm av min förvåning när mina fördomar direkt sattes på skam!

Spelet gick snabbt, och det fanns en chatt där man kunde prata med andra spelare. Stämningen var god och alla hejade på varandra. Och så kom siffra 34, och 22, och sedan 7, och... och jag hade plötsligt bara en siffra kvar till bingo! Genast gick pulsen upp och varje nästföljande siffra bara ökade spänningen. Och så helt plötsligt – BINGO... fast inte för mig, utan för någon annan. Först blev jag besviken, jag hade ju bara en siffra kvar, men sedan såg jag gratulationerna i chatten och hur alla verkade glädjas åt han som vann, så då förstod jag att det inte var någon idé att deppa utan det var bara att ta nya tag.

Sedan dess har jag börjat spela lite mer, självklart med små summor, satsar ett par euro per omgång, och har inte vunnit något (dock har jag fått bingo en gång, men totalt sett är jag nog back), men det är ett väldigt roligt och spännande tidsfördriv. Att sedan chatten låter en vara social samtidigt som man sitter framför sin dator gör det ännu roligare. Så om du inte testat det ännu, ge bingo på internet en chans – det är överraskande roligt!

6 Nov 2013