Är man ute efter en flyttfirma i Göteborg så finns det rätt många att välja mellan, så det kan faktiskt vara svårt att hitta rätt. Om vi inte räknar de oseriösa flyttfirmorna, det vill säga de som kör svart och som ofta annonserar med små annonser i lokaltidningarna, så finns det en hel mängd aktörer kvar. Hur ska man då veta vilka flyttfirmor som är bra?

Det enklaste sättet är kort och gott att gå på rekommendationer. Inget är så bra som en väns rekommendation, personliga erfarenheter är väldigt viktiga när det kommer till valet av flyttfirmor. Jag själv hittade till exempel en firma som heter 1000 Flytt AB, efter att brorsans polare tipsat om dem. Han hade hjälpt två vänner flytta, den ena hade använt 1000 Flytt AB och den andra en annan firma (som jag väljer att inte namnge för att inte hänga ut någon, hmm, kanske borde jag göra det så att ni vet vad ni ska undvika också?), den som anlitade 1000 Flytt fick mycket bra hjälp - flyttbilen var framme i tid och 1000 Flytts medarbetare arbetade snabbt och effektivt. Deras flytt gick alltså sjukt smidigt.

Den andra kompisen... well, förutom att flyttgubbarna hade sett slöa och omotiverade ut hade de arbetat långsamt, dessutom fick han en faktura för 5 timmars arbetstid fastän bilen anlände klockan 10:12 (avtalad tid var 10:00) och fastän flytten var avslutad 12:55 - d.v.s. knappa tre timmar efter början, inte 5. Till slut fick han ner fakturan till 4 timmars jobb, men kände sig trots detta lurad.

Så när det kommer till flyttfirmor i Göteborg - håll er till 1000 Flytt, de kommer inte göra dig besviken!

9 Jul 2014