Ett bra sätt att tjäna pengar på är att gå med i ett affiliateprogram, i alla fall om du har en hemsida eller blogg. Om du inte har det kan du självklart skapa en gratis blogg eller göra din egna hemsida, men det blir lite enklare att gå med i ett affiliateprogram om du redan har själva sidan färdig. Men hur som helst är det inget större hinder - nuförtiden kan man ju svänga ihop en hemsida på femton minuter med hjälp av olika verktyg!

Hur som helst, när du går med i ett affiliateprogram blir du affiliate vilket ger dig rätten att marknadsföra programmets produkter på din hemsida och få provision för detta. Det finns olika typer av provision, vissa affiliateprogram ger dig betalt per klick som kommer från din hemsida (provisionen för varje klick blir då rätt liten), medan andra program ger dig betalt per försäljning (då blir provisionen för varje försäljning rätt hög). I det första fallet handlar det om volym, d.v.s. du får lite för varje klick men totalt kan du fortfarande få ihop en fin slant, medan i det andra fallet handlar det om mycket mindre volym men större provision för varje försäljning. Om 20% provision på en vara som kostar 500 blir det 100 kronor per försäljning. Om du istället får 1 krona per klick behöver du få 100 klick för att nå upp i samma provision som från en enda försäljning.

Detta beror mycket på hur många besökare din sida har samt vad för typ av besökare det är. Om det är sådana som ofta klickar sig vidare men sedan inte gör något mer är det kanske bäst att få betalt per klick, men om det rör sig om en sida där besökarna noggrannt läser det du skriver kan det vara en idé att satsa på ett affiliateprogram där du får betalt per försäljning.

När det kommer till affiliateprogram är det alltså bara att hitta ett som passar, sedan är det fritt fram att tjäna pengar!

13 Mar 2012